Er zijn grote voordelen te behalen bij een hoog employee engagement. Zowel voor de organisatie als de medewerkers. Lang niet alle medewerkers zijn betrokken, er kan dus een hoop verbeterd worden. De betrokkenheid van medewerkers wordt verhoogd door aandacht aan ze te besteden. Bijvoorbeeld door het organiseren van een bedrijfsfeest.

 

12 factoren

Het is erg belangrijk om betrokken werknemers te hebben. Dit zorgt voor een hogere productiviteit, winstgevendheid en klanttevredenheid. Ook zorgt dit voor minder verloop, ziekteverzuim en bedrijfsongevallen. Voor het meten van het niveau van betrokkenheid kom je al gauw terecht bij Gallup. De onderzoekers van Gallup maken gebruik van de 12 factoren die employee engagement bepalen om de mate van betrokkenheid te meten. Als er op een vraag ‘nee’ wordt geantwoord, is dit een verbeterpunt.

 

 1. Ik weet wat van me verwacht wordt op het werk
 2. Ik heb de materialen/apparatuur die ik nodig heb om mijn werk goed te doen
 3. Op het werk heb ik de kans om wat ik het beste doe elke dag te doen
 4. In de laatste zeven dagen, kreeg ik lof voor het doen van goed werk
 5. Mijn begeleider, of iemand op het werk, is betrokken bij mij als persoon
 6. Op het werk lijkt mijn mening te tellen
 7. Er is iemand op het werk die mijn ontwikkeling stimuleert
 8. De missie van mijn organisatie geeft me het gevoel dat mijn werk belangrijk is
 9. Mijn medewerkers of collega’s zijn toegewijd om goede kwaliteit te leveren
 10. Ik heb een beste vriend op het werk
 11. In de afgelopen zes maanden heeft iemand met mij gesproken over mijn vooruitgang op het werk
 12. Het afgelopen jaar heb ik kansen gehad om te leren en te groeien

 

Investeer in huidige medewerkers

Zijn er veel verbeterpunten uit de vragen gekomen? Dan is het tijd om te investeren in de huidige medewerkers. Begin op de werkvloer. Luister naar de medewerkers en zorg ervoor dat als er iets dwars zit, ze dat kunnen aangeven. Investeer ook buiten de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Zorg ervoor dat ze zeggenschap hebben. Ook kun je een evenement organiseren. Zorg dat alle medewerkers zich gewaardeerd voelen door ze te bedanken voor alle inzet. Ook kunnen alle medewerkers elkaar beter leren kennen tijdens een event. Een evenement organiseren is ideaal om met medewerkers te communiceren. Kun je wat hulp gebruiken? Een evenementenbureau kan zorgen voor een bedrijfsfeest dat verbindt en bij de organisatie past. Ook kan een evenementenbureau zorgen voor de event marketing.